Animasyon

Abiogenesis

Gallery_v005

2011 yılında yapılan bu Kısa Animasyon Bilim Kurgu filminin yönetmenliğini Richard Mans üstlenmiş. Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse bir robotun yeni bir gezegene yaşam ekmesini anlatıyor. Grafikleri ve müzikleri ile beğeni toplayan Abiogenesis’in aldığı ödül sayısıysa sürekli artışta. Bir söyleşisinde 1998’den beri 3D ile ilgilendiğini belirten Mans, 2003’te NASA’yla sözleşme imzalayarak Mars’taki jeolojik yapıyı inceleyen ve su bulunup bulunmadığını araştıran Rover görevindeki araçların tasarımına bir hayli fayda sağlamış. Filmi izlerken onun bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu siz de farkedeceksiniz. Aşağıdaki bağlantıdan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz, keyifli seyirler.

http://www.abiogenesisfilm.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=iqE5tQo2Shg

 

Ceyhun Ateş

Cep telefonunun olmadığı, internetin henüz icat edilmediği, siyah beyaz televizyonların tek kanallı yayın yaptığı bir zamanda doğdu. Teknolojik devrimin ortasında ilk gençlik yıllarını Mac Gyver izleyerek ve Cylonluların aslında varolabileceğini düşünerek geçirdi. Profesyonel bilim kurgu dizi ve film izleyicisi olarak kişisel yolculuğuna devam etmektedir.

4 thoughts on “Abiogenesis

  • Arcan Ekmekcigil

    Misdrop ve Prospect’ isimli kısa filmleride burda görmek isteriz lütfen 😀

    Yanıtla
    • İlginiz için teşekkürler Arcan bey kısa bir süre içerisinde yeni ve eski iz bırakan tüm Bilim Kurgu Animeleri ve Kısa Bilim Kurgu türündeki filmleri ( ki Prospect’de bunlardan biri ) burada bulabileceksiniz…

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın