Seyir Defteri

Comic-Con’da Yeni Star Wars “Anthology” serisi Duyuruldu

anthologyBu yıl 9-12 Temmuz tarihleri arasında San Diego’da gerçekleşecek olan Comic-Con için gelen haberler şimdiden Star Wars hayranlarını heyecanlandırmaya başladı. Geleneksel etkinlikte Batman vs. Superman ve Warcraft gibi filmlerin tanıtım videoları dışında daha birçok duyurunun yapılacağı haberleri şimdiden gelmeye başladı. Gerçi ben Warcraft yerine Starcraft için bir film hatta üçleme tercih ederdim, oldum olası bu orta dünya evrenine bir türlü ısınamadım ama elbette Blizzard’ın elinde Warcraft gibi efsane bir malzeme varken meydanı Lord of the Rings türevlerine bırakmak olmazdı.

Her neyse konumuza dönelim, etkinliğin ilk gününde sabah saatlerinde Star Wars serisinin unutulmaz karakteri olan Han Solo için bir film geleceği ortaya çıkmıştı. Ardından bunun sadece Han Solo ile sınırlı kalmayacağı Star Wars evreninden aşina olduğumuz daha birçok karakteri işleyen filmler ile karşılaşacağımızı öğrendik. Star Wars evreni için bir anthology serisi yapılacağı daha önce duyurulmıştu, yeni çekilen ve Force Awakens(bölüm 7) ile başlayacak olan üçlemenin dışında “Anthology” adı altında üç yeni film daha gelecek. Önceki bölümlerden farklı olarak daha çok Star Wars evrenindeki karakterlere odaklanacak olan yeni üçlemenin ilk bölümü 16 Aralık 2016 yılında vizyona girecek olan “Star Wars Rogue One” olacak ve ölüm yıldızının planlarının çalınmasına ilişkin bir Asi hikayesi ile karşılaşacağız. Ardından 2018’de ikinci film “Kenobi: Balance of the Force” gösterime girecek ve usta Kenobi’nin hikayesine odaklanacağız. Son olarak “Fett/Solo” adındaki üçüncü bölümün ise 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor ve adından da anlaşılacağı gibi Han Solo ve kelle avcısı Bobba Fett’in macerasına bir giriş yapacağız.

Fett'in meşhur miğferi!
Fett’in meşhur miğferi!

Bu noktada 3. filmin isim seçimi konusuna özel bir parantez açmadan geçemeyeceğim. Doğrusu ben bu son bölümün ismini duyunca bir hayran olarak biraz hayal kırıklığına uğradım. Bana göre Han Solo Star Wars evreninde en az diğer baş karakterler kadar önemli, hepsinden eğlenceli olması da cabası. Çekilecek olan Anthology’nin ilk iki bölümünde film ismi karakterlerin isimleriyle özdeşleşmişken bu son bölüm tek başına Han Solo’ya “değer” görülmemiş. Bu da yetmiyormuş gibi bir de Fett’in adı önce yazılmış! Biraz zorlarsak Fett olmadan Solo hiçbişeydir gibi bir anlam dahi çıkartabiliriz. Anlaşılan Disney biraz daha fazla Fett oyuncağı miğferi vs. satmaya odaklanmış olacak ki Fett’i yanına yamayacak başka karakter bulamamış. Terminatör’ün yeni filmi de Disney bünyesinde olsaydı filmin adı “T-800 ve T1000’in maceraları” olurdu herhalde diye de düşünmüyor değilim. Bizde Jelibon kıvamlı T-1000 oyuncağıyla metal iskeletten T-800 oyuncağından birer tane edinip bol bol savaştırırdık! Öküz altında buzağı aradığımı düşünebilirsiniz, elbette Fett ile Solo’nun anyı filmde oynaması fikri çok güzel ancak filmin lanse ediliş şekli serinin bir hayranı olarak hoşuma gitmedi.

Vel hasıl-ı kelam önümüzdeki beş yıl hem filmleri hem oyunları hem de oyuncakları(!) ile Star Wars evrenine doyacağımız anlaşılıyor. 2020’ye daha çok var umarım Han Solo’ya Fett’in yancısı gibi bir izlenim uyandıran filmin isminde bir düzenlemeye giderler. Güç sizinle olsun.

Atilla Meriç

Bilim kurgu ile siyah beyaz tv'ler ve çizgi roman kitaplarıyla tanışmış, teknoloji ve kişisel bilgisayarların evlerimize girdiği teknoloji çağının ilk zamanlarına şahit olmuş kendini şanslı sayan biri.

Bir Cevap Yazın