Seyir Defteri

Star Trek: Renegades Youtube’ta Gösterime Girdi.

Yeni ancak resmi olmayan Star Trek: Renegades filmi internet üzerinden izleyicinin beğenisine sunuldu.

Star Trek: Renegades yapımcılığı Sky Conway tarafından üstlenilen ve çeşitli kampanyalarla hayranları tarafından finanse edilen bağımsız bir yapım. Filmin sitesinde pilot bölüm olarak çekildiği vurgulanmış, bu da gelecek tepkilere göre devamının çekilmesinin düşünüldüğü anlamına geliyor.

Bay Chekov (Walter Koenig) filmde amiral rütbesiyle karşımızda.
Bay Chekov (Walter Koenig) filmde amiral rütbesiyle karşımızda.

Youtube’ta 24 Ağustos’ta gösterime sunulan film bildiğimiz Star Trek evreninin bir parçası değil. Ancak filmde Star Trek evreninden birçok tanıdık yüzü görmek mümkün. Bunların arasında Pavel Chekov olarak tanıdığımız Walter Koenig, holografik doktor Robert Picardo, Vulcan elçisi Soval rolüyle Gary Graham ve bir başka Vulcan’lı Tuvok rolüyle tanıdığımız, aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapan Tim Russ’ı sayabiliriz. Bu isimlerin yanısıra Blade Runner’daki rolüyle hafızalarımıza kazınan Sean Young, Terminator 2’nin genç John Connor’ı Edward Furlong ve Mythbuster’tan Grant Imahara gibi tanıdık isimler de filmin oyuncu kadrosunu zenginleştiriyor.

Hikayeye gelince,

Görünüşte durdurulamaz yeni bir düşman Dünya’nın varlığını tehdit eder ve Amiral Pavel Chekov (Walter Koenig) bu ölümcül yeni düşman ile mücadele için Yıldız Filosu kurallarını çiğnemek zorunda kalır. Chekov Yıldız Filosu’nun gizli operasyonlar bölümü olan “Section 31″in yeni başkanı Komutan Tuvok (Tim Russ) ile irtibata geçer. Birlikte korkusuz Lexxa Singh’in (Adrienne Wilkinson) liderliğinde düzenbazlar, serseriler ve suçluların oluşan bir elit saldırı gücü oluştururlar. Renegades adındaki bu grubun görevi basittir: tehdidi oluşturan grubun lideri Borrada’yı (Bruce Young) Dünyayı yok etmeden önce bulup durdurmak. Hem sayıca hem de silah bakımından dezavantajlı durumdaki hırpani mürettebat Dünyayı kurtarmak için zaman ve mekana karşı adrenalin dolu bir yarışa girişirler. Ancak bir araya getirilmiş bu kadar başı bozuğun birbirlerini yemeden ekip olarak çalışması en az görevleri kadar zor olacaktır.

An itibarıyla İMDB’den 4.5 gibi pek te parlak olmayan bir not alan film beklentilerin altında kalmış görünüyor. İlk bakışta Serenity filmi kahramanlarının Star Trek evrenine transfer olmuş gibi bir havası var. Yine de indiegogo, kickstarter gibi kampanyalar kullanılarak hayallerinizi gerçekleştirebileceğinize dair güzel bir örnek teşkil ediyor, gerek bağımsız bir yapım olması gerekse harcanan emeğe saygıdan dolayı filmi fazla doğramak istemiyorum. İyisi mi izleyip kendiniz karar verin. İyi seyirler.

Star Trek: Renegades

Yönetmen: Tim Russ

Senaryo: Ethan H. Calk, Sky Douglas Conway, Gene Roddenberry (creator), Jack Treviño

Oyuncular: Walter Koenig (Amiral Chekov olarak rolüyle), Adrienne Wilkinson, Sean Young, Manu Intiraymi, Gary Graham, Robert Picardo, Corin Nemec, Bruce Young, Tim Russ, Chasty Ballesteros, Edward Furlong, Courtney Peldon, Larissa Gomes, Richard Herd and Herbert Jefferson Jr., Crystal Conway.

İMDB puanı: 4.5

http://www.startrekrenegades.com/

Atilla Meriç

Bilim kurgu ile siyah beyaz tv'ler ve çizgi roman kitaplarıyla tanışmış, teknoloji ve kişisel bilgisayarların evlerimize girdiği teknoloji çağının ilk zamanlarına şahit olmuş kendini şanslı sayan biri.

Bir Cevap Yazın