Batman v Superman: Adaletin Şafağı Yeni Fragmanı Yayımlandı
Her yıl çizgi roman ve bilim kurgu hayranlarını buluşturan Comic-Con etkinliği bu yıl 9-12 temmuz tarihleri arasında San Diego’da düzenlendi. Bir çok sürprize sahne olan etkinlikte 2016’da gösterime girecek olan Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin de yeni fragmanı yayımlandı.
Film kabaca Batman ve Superman’in aralarında oluşan ihtilaf sonucu birbirleriyle olan mücadelelerini konu alıyor. Tabi böyle bir durumda Lex Luthor’un da olaya müdahil olmaması beklenemez.
Fragman’dan edindiğim ilk intiba gerek Batman filmlerinden aşina olduğumuz nispeten kasvetli ambiyansı gerekse Ben Affleck’in Henry Cavill’e oranla karizma olarak daha ağır basması dolayısıyla bunun bir Batman filmi olduğuydu. Ancak fragmanı izlemeye devam ettikçe Cavill’in oynadığı ilk Superman bölümünde karşılaştığı azılı düşmanı General Zod’un morgtaki görüntüsü ve yine Jessie Eisenberg’in oynadığı Süperman’in baş düşmanı Lex Luthor’un ortaya çıkışı bende filmin her iki karakter arasında dengeli bir seyirde ilerleyeceği algısını yarattı. Ayrıca bir diğer karakter “Wonder Woman”ın da görünmesi DC grubu’nda Avengers’a karşılık gelen “Justice League” ekibinin yavaş yavaş toplanacağının ipuçlarını veriyor.
Fragman ayrıca Ben Affleck’ten Batman olmayacağı yönündeki ön yargımı kırdı diyebilirim hatta şimdiye kadar çekilen en iyi Batman performanslarından birini görebiliriz, karakter Affleck’in üzerine oturmuş görünüyor. Henry Cavill’de ilk Superman film’inde fena değildi, Christopher Reeve’den sonra gördüğüm en iyi Superman olabilir. Wonder Woman’ı oynayan Gal Gadot’a gelince, güzelliğinin yanısıra keskin yüz hatlarıyla “savaşçı amazon prensesi” karakterine çok yakıştığını söyleyebilirim.
Yalnız fragmanda Lex Luthor’u gördüğümde Affleck’e karşı kaybolan “ön yargım” bu defa Jessie Eisenberg’e karşı tekrar oluştu. Bundan önce Gene Hackman ve Kevin Spacey’den izlediğimiz Lex Luthor karakterini daha çok komedi filmleri’nden aşina olduğumuz liseden yeni mezun olmuş gibi görünen Eisenberg’e vermek biraz risk gibi geldi. Lüle lüle saçları olan genç bir Lex Luthor?!? Bilemiyorum umarım yanılırım ve güzel bir performans izleriz. Şimdilik fragmanı izleyip bekleyelim.