Animasyon

Steins Gate’deki Kurgu Ve John Titor

     Yazıma başlamadan önce John Titor’dan bahsetmek istiyorum. Kendisi zaman yolcusu olduğunu iddia etmiş ve 2036 senesinden  geldiğini söylemiştir. Kendisinin devlet adına çalışan bir asker olduğunu ve zamanda yolculuk edip 1975’e gidip İBM firmasının ürettiği İBM 5100’i alarak, tekrar kendi zamanına dönüp  eski programların debug (ayıklama) işlemlerini yapacaklarını belirtmiştir. Fakat zamanda 1975 yerine 2000′ li yıllara geldiğini belirtmiştir.

maxresdefault(1)     Solda gördüğünüz resim Titor’a aittir. John Titor bu ismin gerçek adı olmadığını ve takma bir ad olduğunu belirtmiştir. Hatta bir kaç kehanette de bulunmuştur ve ne yazık ki kahanetleri tutmamıştır. Bu da akıllarda iki soru uyandırmıştır. Birincisi “Titor bir şarlatan ve yalancı mı?” İkinci soru ise daha garip ”zaman çizgisinde bir kırılma mı oldu ?” Tabi bu soruların cevaplarını hiç bir zaman bilemeyeceğiz. (Resim yakın geçmişte 1940-1950 havası taşımaktadır).

 

 

     Steins Gate;  adlı manga ve anime serisi John Titor’dan etkilenmiş ve bu bağlamda kurgulanmıştır. Anime 24 bölüm ve 1 ova dan oluşmaktadır. Anime o kadar güzel bir kurguya sahiptir ki  ”Code Geass”Steins-Gate-Wallpaper-HD-1032x774 ve ” Death Note ” ayarındadır. Gerçi hepsinin yeri gönlümde apayrıdır. Kimi anime severlere göre bu anime bir başyapıt kimilerine göre ise sınırları zorlayan bir animedir. Steins Gate seride mantık hatası arayıp fakat sonunda  bulamayan büyük bir kitleye sahiptir.

 

Bu kadar güzel bir kurguya sahip bir animeyi izlediğimizde bizlere vereceği o inanılmaz haz insanın içini gıdıklayan o muazzam duygu gerçekten kelimelerle anlatılacak gibi değil.

   Steins Gate’in konusuna gelince;

      özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Pek çok farklı deney yapmaktadırlar. SERN isimli organizasyon ise kendi zaman yolculuğu araştırmalarını yapmaktadır. Kahramanlarımız bir yolunu bulup yakalanmamak zorundadırlar.

    Steins Gate, 2009 yılında 5pb. ve Nitroplus tarafından Xbox 360 için geliştirilen bir oyun olup White Fox tarafından 2011 yılında animeye uyarlanmıştır. Steins_gate_xbox360

 

 

Yönetmen: Hiroshi Hamasaki, Takuya Sato

Stüdyo: White Fox
Tür: Bilimkurgu
Yapım Yılı: 2011
Bölüm Sayısı: 24
Anime Puanı: 10/10

http://https://www.youtube.com/watch?v=sJEGb4MPV6I

Ahmet Ekinci

Gerçeklerin bizi özgür kılacağına inanan evrendeki toz zerreciği...

Bir Cevap Yazın